Annons

Annons

Lia Boysen i Stjärnorna på slottet: ”Mormor var en otroligt viktig person”

Sjukdom, skilsmässa och somrarna i slottsmiljö. I "Stjärnorna på slottet" berättar Lia Boysen också om sitt särskilda band till sin mormor.


På nyårsdagen var det premiär för årets stjärnor att inta på det Sörmländska slottet.

I år är det Magnus Uggla, Lia Boysen, Sofia Ledarp, Gunnel Fred och Johannes Brost som flyttat in på Ericsbergs slott. Aktiviteter varvas med samtal och varje dag avslutas med en gemensam middag signerad den prisbelönta stjärnkocken Danyel Couet.

Annons
Johannes Brost, Sofia Ledarp, Magnus Uggla, Lia Boysen och Gunnel Fred i "Stjärnorna på slottet". Bild: Pressbild

Johannes Brost, Sofia Ledarp, Magnus Uggla, Lia Boysen och Gunnel Fred i ”Stjärnorna på slottet”. Bild: Pressbild

Under lördagen är det skådespelerskan Lia Boysen som håller i taktpinnen.

Hon berättar om uppväxten i Köpenhamn men också om sin alldeles särskild koppling till slottet. Faktum är att Lia Boysens mormor växte upp på Ericsbergs slottet.

Efter sin skilsmässa flyttade hon sedan in på ett torp alldeles i närheten. Där tillbringande sedan Lia Boysen alla sina jular, somrar och påskar.

– Mormor var en otroligt viktig person i mitt liv och en jättestor inspirationskälla. Även om jag flyttade runt och gick i olika skolor så fanns mormor alltid i sitt lilla torp som en enorm trygghet, säger hon i programmet.

Programmet inleds också med Lia Boysen cyklar i väg och hämtar nybakat bröd från sin mor.

Under programmet passar Lia Boysen också upp att regissera sina medstjärnor i ett alldeles eget slottsdrama – ”Pinntorparfruns skräck”. Inspelningen resulterar i många skratt och Magnus Uggla är inte helt övertygad om att hennes fallenhet för regi.

”Kommer inte att överleva”

Men i programmet bjuder Lia Boysen också på allvar. Hon berättar bland annat om skilsmässan från Anders Ekborg efter drygt två decennier ihop.

– Att man säga att det är ett misslyckande att man skiljer sig efter 21 år håller jag inte med om. Jag tycker att det är ett otroligt lyckande att vi gjorde det här bröllopet och fick de här två barnen och var tillsammans i så många år. Allt har sin tid, säger hon i programmet.

Men också när hon drabbades av den dödliga sjukdomen giftstruma.

– När jag gick till läkaren sa jag bara: Jag vill inte äta några piller. Men då svarade läkaren: Då kommer du inte att överleva.

”Stjärnorna på slottet” sänds klockan 20 i SVT1 på lördagar. 

Läs också

Därför höll Jill Johnson separationen hemlig under ”Så mycket bättre”

Jill Johnsson så mycket bättreLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...