Annons

Annons

Leif och Aase vann svindlande 146 miljoner kronor

Leif och Aase Sommer i danska Ølsted vann nyligen på Eurojackpot. Och det var ingen liten vinst – det äkta paret kammade hem motsvarande 146 miljoner svenska kronor. Men trots att de nu är mångmiljonärer har paret inga planer på att strö pengar omkring sig. – Jag kunde gott tänka mig att fira vinsten med en liten handväska, säger Aase Sommer till tidningen BT.


Hur hade du reagerat om du plötsligt fick veta att du hade vunnit flera miljoner? För det danska paret Leif och Aase Sommer blev scenariot verklighet i veckan när de fick beskedet att de vunnit 114 miljoner danska kronor, eller ungefär 146 miljoner svenska kronor.

Annons
Leif och Aase Sommer från danska Ølsted vann hisnande 114 miljoner danska kronor på Eurojackpot.

Leif och Aase Sommer från danska Ølsted vann hisnande 114 miljoner danska kronor på Eurojackpot.

När Allers når Leif Sommer via telefon, låter han glad men trött. Medieuppståndelsen har varit stor sedan paret valde att gå ut med namn och bild i samband med att det blev klart att de vunnit storvinsten. Några fler intervjuer vill paret inte göra.

– Vi har redan tackat nej till så många. Men skriva får du gärna göra, säger han.

Vill ge bort en del

Leif och Aase Sommer har till synes behållit lugnet sedan det blev klart att de numera kan kalla sig mångmiljonärer. Pengarna kommer inte att påverka deras vardag i lilla Ølsted, drygt fyra mil sydväst om Helsingør, i särskilt stor utsträckning. Först och främst vill de gärna bli skuldfria och planerar att betala av på sitt bostadslån, skriver den danska tidningen BT.

Men därutöver ska pengarna användas med försiktighet. Paret vill gärna dela med sig till människor i deras omgivning. Leif Sommer vill bland annat ge en del av vinsten till sin exfru som han har två barn tillsammans med.

– Hon var så snäll mot mig när vi skildes och krävde ingenting av mig då. När vi ordnade med de praktiska aspekterna av skilsmässan skrattade mina anställda och sa ”inte ska ni skiljas som är så söta mot varandra”, säger Leif Sommer till tidningen.

Ska stöda kattförening

Också djurrättsföreningen Kattens værn kan se fram emot ett bidrag. Paret Sommer har två katter hemma, men har tidigare haft hela åtta katter boende hos sig samtidigt och paret vill gärna hjälpa föreningen i arbetet för att förbättre förhållandena för Danmarks katter.

Men ska de inte lyxa till det alls? Jodå, lite extravaganser blir det nog. Leif Sommer vill till exempel gärna köpa en ny bil. Och trots att hans svärson tycker att han borde slå till på en Mercedes, lutar det åt en annan modell, nämligen en Hyundai.

Aase Sommer har ett lite mindre inköp i tankarna.

– Jag kunde gott tänka mig att fira vinsten med en liten handväska, säger hon till BT.

Ska inte sluta jobba

Och så vill hon se världen.

– Jag kunde också tänka mig åka på en liten kryssning. Om Leif inte vill det kan jag ju ta med mig en väninna.

I övrigt har paret inte tänkt miljonvinsten påverka vardagen i särskilt stor utsträckning. Aase jobbar fortfarande som fotterapeut och firar 50-årsjubileum i september. Att svika sina stamkunder och sluta jobba finns inte på kartan.

– Det finns så många fina människor omkring mig och de ska fortsätta få samma behandling som de har fått i alla år, säger Aase Sommer.

Paret planerar inte att köpa någon lyxvilla bara för att de plötsligt har en massa pengar på banken. Däremot kanske huset får sig en liten renovering – Leif Sommer vill gärna ha nya takrännor. Och även om det kan verka som ett anspråkslöst önskemål hos en miljonär, verkar det krävas lite tid för att paret ska vänja sig vid alla nollorna på bankkontot.

– Jag måste ju vänja mig vid att även om jag spenderar en miljon så har vi fortfarande 113 miljoner kvar.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...