Annons

Leif Mannerström om äktenskapet: ”Mycket glädje varje dag”

Leif Mannerström, 77, och hustrun Lilian har varit gifta i nästan 55 år. Paret håller kärleken vid liv med humor, respekt och mycket kvalitetstid – men det finns också ett orosmoln på kärlekshimmeln. "När man blir lite äldre börjar man fundera på vad som händer om någon av oss skulle lämna", säger han till Expressen.

Mejla
Dela (475)
Pinna

Leif Mannerström på Sjömagasinet 2010. Bild: IBL Bildbyrå

Leif Mannerströms äktenskapsknep: Så håller de kärleken vid liv

Ständigt aktuelle Leif Mannerström, 77, syns just nu i den senaste säsongen av ”Sveriges mästerkock” i TV4. Men trots att han fyller 78 år i mars finns det inga planer på pension.

Annons

Enligt egen utsago arbetar han trots allt bara halvtid – alltså åtta timmar per dag.

Men förutom stor framgång i yrket har även lyckats hålla kärleken vid liv under alla dessa år. Leif Mannerström och hustrun Lilian har varit gifta i nästan 55 år. Framgångsingredienserna är många, enligt krögaren.

Gilla Allers på Facebook

– Vi jobbar ihop, har respekt för varandra, har humor och umgås mycket. Det är som det är. Men när man blir lite äldre börjar man fundera på vad som händer om någon av oss skulle lämna. Det är ju jävligt jobbigt, säger han till Expressen.

”Finns så många glädjeämnen i livet”

Att ta vara på tiden tillsammans är viktigt.

– Man får ta ut så mycket glädje man kan av varje dag när man lever i en bra relation med en bra människa som man älskar. Det finns så många glädjeämnen i livet. I dag ska vi laga middag och dela på en god flaska rödvin. Vi ska också göra något tv-program tillsammans och det ska bli väldigt roligt.

Leif Mannerström, 77, och hustrun Lilian. Bild: IBL Bildbyrå

Samtidigt kan han inte låta bli att tänka på att allt har ett slut.

– Det är väl det jag tänker på ganska mycket om jag ska vara ärlig. När man har levt tillsammans så länge vill man inte att sådant ska hända men man vet ju att det kommer att göra det förr eller senare och det är tragiskt. Men det är livet och så som det är så det är inte mycket att göra åt det, säger Leif Mannerström till tidningen.

 

Av: Helena Sjögren

Bild: IBL

 

Missa inte: Mannerström ryter ifrån om pensionärernas vinprovning

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...