Annons

Annons

Leif GW Perssons miljonsuccé: ”Det går rakt upp”

Leif GW Persson vikt har stadigt gått neråt sedan nyår. Nu kan också gå med lätta steg till banken – i fjol gick hans bolag med nästan 8 miljoner i vinst. "Det går rakt upp. I år räknar vi med en kraftigt förhöjd omsättning", säger han till Expressen.


Författaren och polisprofessorn Leif GW Persson har blivit ett fenomen.

Leif GW Persson. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Sedan nyår är det många, som med spänning, följer hans viktresa med målet att ha gått ner 50 kilo till årsskiftet.

– Nu har jag gått ner 25 kilo på ett drygt halvår och väger 112 kilo. Så jag har förvandlats från smällfet till vanlig tjockis. Det är hyggligt, men de svåra 25 återstår, sa han i Nyhetsmorgon i TV4 i början av juli.

Läs mer om GW: ”De hade en otrolig röta”

Men Leif GW Persson kan också skratta hela vägen till banken. I fjol omsatte hans bolag, Leif GW Persson AB, drygt 23 miljoner kronor – vilket nästan är en fördubbling på fyra år. Detta innebar också en vinst efter skatt på 7,9 miljoner kronor.

Annons
Gilla Allers på Facebook

– Nu går det ännu mycket bättre vill jag påstå. Det går rakt upp. I år räknar vi med en kraftigt förhöjd omsättning, säger han till Expressen.

Enligt Leif GW Persson siktar han på en omsättning på minst 30 miljoner 2017. Vid halvårsskiftet hade bolaget dragit in 20 miljoner.

”Hon sköter förhandlingarna”

Leif GW Persson AB har i nuläget två anställda, Leif GW Persson själv och hustrun Kim Persson som också är vd. I fjol tog paret ut 6,4 miljoner i löner, och arbetsfördelningen är enkel.

– Vi tar ut hyggliga löner. Min fru sköter det praktiska, jag lägger mig aldrig i sånt. Jag skriver böcker och medverkar i olika sammanhang. Hon sköter förhandlingarna, säger Leif GW Persson till Expressen.

Han tror att framgången bygger på flera saker, dels säljer han mer böcker, dels har han tv-sidan med program som Veckans Brott och även dramatiseringar.

Leif GW Persson med fru Kim Persson. Bild: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

Och några tankar att slå av på takten finns inte, enligt Leif GW Persson.

Läs mer: GW berättar om sin otroliga viktresa

Förra hösten kom hans trettonde bok, ”Kan man dö två gånger?”, och dessutom finns planer på en fortsättning på självbiografin ”Gustavs grabb”. Han tror därför att 2018 kommer att bli ett ännu bättre år för bolaget än 2017.

– Jag tror att det året kan bli riktigt bra.

Spännande kriminalfall i Allers specialtidning ”Brott, mord & mysterier”

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...