Annons

Annons

Laxtårta till midsommar

En succé på midsommarbuffén! En härlig laxtårta, krämig och god som går finfint att förbereda dagen före.

Mejla
Dela (0)
Pinna

laxtarta

Krämig och god laxtårta. Perfekt till midsommarbuffén!

● 6–10 pers

● ca 40 min + tid i kyl

Botten
ca 150 g kavring
ca 100 g smör

Fyllning
5 gelatinblad
10 cm purjolök
1 liten rödlök
1–2 mogna avokador
20 g dill
1 citron
5 dl turkisk yoghurt
ca 300 g varmrökt lax
salt och peppar

Annons

Topping
1 burk röd stenbitsrom, ca 80 g
valfria groddar och örter

1. Kör kavringen smulig i en matberedare och smält smöret. Rör ihop och tryck ut i en plastfolietäckt avlång form, ca 10×35 cm. Ställ i kyl.
2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Skölj och finhacka purjolöken. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur avokadon och tärna i små bitar. Finhacka dillen. Riv citronskalet och pressa ur saften. Rör ihop allt med yoghurten.
3. Bryt laxen i små bitar och rör ner i yoghurtblandningen. Smaka av med salt och peppar.
4. Smält gelatinet i en kastrull på låg värme med lite av fyllningen. Rör sedan ner blandningen i resten av fyllningen och blanda väl. Häll över kavringsbottnen och låt stå i kyl minst 2 timmar.
5. Bre på rommen vid servering och toppa med groddar och örter.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson

Fler recept!

silltarta Fin silltårta med härlig sälta

Smörgåstårta Festens finaste smörgåstårta med lyxfyllning


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...