Annons

Annons

Fisktacos med lax

Prova tacos på nytt sätt! Vad sägs om krispigt pankopanerad lax med limesmak? Toppa med créme fraiche, salladslök och mango.


laxtaco-recept

Laxtaco med krispig panering och limesmak. En

Testa också: Snabblagad fylld lax

Laxtacos – recept

• 4–6 pers • 20 min

Testa också: Torsk med smak av citrus

4 laxfiléer
ca 2 dl panko, vanligt ströbröd går också bra
finrivet skal av 2–3 limer
1–2 ägg
olja att steka i
salt och peppar

Annons

Servering
små tortillabröd
crème fraiche eller gräddfil
strimlad salladslök
mangobitar

Testa också: Laxspett med mangosalsa

1. Dela varje filé i 3–4 bitar.
2. Blanda panko och limeskal.
3. Vispa upp ägg och vänd filéerna i.
4. Rulla laxbitarna i limepankon och stek på medelhög värme i en panna med mycket olja. När du använder mycket olja i en stekpanna blir det lite halvfriterat, men du slipper stå med en gryta full med olja. Vänd när bitarna fått fin färg. Salta och peppra och servera nystekta.

Gilla Allers på Facebook

Bild: Ralph Månsson

Unikt erbjudande till Allers läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Året Runt! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...