Annons

Annons

Krämig laxgryta med rotfrukter och curry

Krämig och god fiskgryta med lax, rotfrukter och gröna ärter som smaksätts med både curry och röd currypasta.


laxgryta-med-curry-recept

Laxgryta med curry och grönsaker är en värmande och krämig gryta.

Testa också: Fiskgryta med pesto – klar på 15 minuter

Laxgryta 
med curry – recept

• 4 pers • 30 min

Testa också: Allt-i-ett-gryta med torsk

Annons

450 g laxfilé
salt och mald 
svartpeppar
2 morötter
2 små palsternackor
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk olivolja
2 msk curry
7 dl fiskbuljong
2 dl grädde
1 msk röd currypasta
5 droppar asiatisk 
fisksås
125 g gröna ärter

Garnering
½ dl hackad persilja
1 msk torkad chili
svartpeppar

Servering
bröd

Testa också: Ugnsbakad sej med senapssås

1. Skär laxen i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
2. Skala morötter och palsternackor och skär dem i tunna skivor. Skala vitöken och skär den i tunna skivor.
3. Hetta upp smör och olja i en kastrull och fräs grönsakerna och vitlöken lite lätt. Pudra på curry och häll sedan på buljong och grädde. Tillsätt currypasta och asiatisk fisksås. Låt koka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg laxen och ärterna i kastrullen och låt sjuda med i 3–4 minuter.
5. Servera i varma skålar och strö persilja, torkad chili och lite svartpeppar över. Servera med bröd.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...