Annons

Annons

Laxbiffar med sallad och basilikasås

Lax är både gott och nyttigt. Testa dessa saftiga laxbiffar med både färsk lax och kallrökt lax samt dill och gräslök.


laxbiffar-med-farsk-lax-och-rokt-lax-recept

Laxbiffar med färsk lax och rökt lax serveras med matig sallad och en krämig basilikasås.

Laxbiffar med färsk lax och rökt lax – recept

Testa också: Pepparbakad lax med fräsch citrussallad

• 6 port • 30 min

Testa också: Fylld lax med fetaost och spenat

1 bit färsk laxfilé, 
750 g
1 bit kallrökt lax, 
250 g
1 dl finskuren gräslök
½ dl hackad dill
¾ tsk salt
nymald svartpeppar
smör till stekning

Annons

Sallad
ca 250 g blandad sallad och salladsskott
2 morötter
500 g kokta rödbetor
2 tsk pressad citron
¾ dl solros- och 
pumpafrön, rostade

Gilla Allers på Facebook

Basilikasås
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 kruka basilika
2 dl neutral olja
½ vitlöksklyfta, pressad
3 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Testa också: Snabblagad pasta med lax, dill och citron

1. Skär bort skinn och ben från laxen. Skär laxen i mindre bitar och finfördela i matberedare, men kör inte för länge. Tillsätt gräslök, dill, salt och peppar och kör snabbt samman det.
2. Forma tolv små biffar och lägg dem på en skärbräda.
3. Basilikasås: Lägg ner ägget i kokande vatten och koka 3 minuter. Lägg senapen i en mixerskål. Gröp ur ägget direkt i bunken. Lägg ner basilikabladen och finfördela dem. Tillsätt oljan droppvis och fortsätt köra till en tjock sås. Smaka av med vitlök, salt och nymald peppar.
4. Sallad: Fördela salladen på ett stort fat. Koka upp saltat vatten. Hyvla breda remsor av morötterna, förväll dem 1 minut i det kokande vattnet. Klyfta rödbetorna. Fördela morotsband och rödbetor på salladen. Pressa över citronsaften och strö över fröna.
5. Hetta upp smör, stek biffarna hastigt på båda sidor. Servera dem tillsammans med salladen och basilikasåsen.

Av Maud Onnermark
Bild: Ulrika Pousette

 


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...