Annons

Annons

Laxspett med mangosalsa

Lax marinerad i ingefära, lime och chili smakar fint ihop med en fräsch mango- och päronsalsa!


Lax med mangosallad recept

Fräsch mangosallad är ett läckert tillbehör till marinerad lax på spett!

TESTA OCKSÅ: Laxsallad med mangodressing

Lax med mangosallad – recept

Fräscht och gott med marinerad lax och en mangosallad till! Den goda salsan på päron och mango får god smak av lime och chili. Nyttig lunch eller middag med få kalorier – 400 kcal/portion.

Annons

• 4 pers • 20 min

RECEPT: Laxtacos med chilimajonnäs

4 laxfiléer
3 cm färsk ingefära
1 lime både saft och skal
2 msk rapsolja
1 krm chiliflakes
salt och peppar
1 mango
1 päron
2 salladslökar
saften från 1 lime
1 krm chiliflakes
8 spetskålsblad
8 romansalladsblad

Gilla Allers på Facebook

TESTA OCKSÅ: Snabblagad fylld lax

Servering
salladslök

Dessutom behövs
8 grillspett

1. Dela laxfiléerna på längden, lägg i en bunke. Skala ingefäran, riv den och skalet av limen och tillsätt i bunken. Pressa över saften från limen.
2. Tillsätt rapsolja, chiliflakes, salt och peppar. Gnid försiktigt in blandningen på laxen. Ställ åt sidan.
3. Skala mangon med en vass kniv, skär sedan i mindre bitar. Finhacka päronet och salladslöken och blanda ihop med mangon. Tillsätt saften från en lime, chiliflakes och smaka av med salt och peppar.
4. Trä laxen på grillspett och stek sedan i en stekpanna ca 3–4 minuter per sida. Den ska få en fin, gyllenbrun yta.
5. Lägg ett kålblad i ett salladsblad och fördela mangosalladen i ”salladsskålarna”. Toppa med ett varmt laxspett och finstrimlad salladslök.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...