Annons

Annons

Lyxiga rulader med två sorters lax

Lättlagat recept på fyllda laxrulader som får puttra i en krämig och gräddig vitvinssås. Perfekt bjudmat – klart på bara 30 minuter!

Mejla
Dela (38)
Pinna

Lättlagat och läckert – laxrulader i krämig sås med vitt vin och grädde.

Lax i krämig vitvinssås – recept

• 4 pers • 30 min

Testa också: Laxbiffar med basilikasås

600 g lax i hel bit
6–8 skivor kallrökt lax, ca 100 g
10 cm purjolök
1 knippe dill
salt och peppar
rapsolja till stekning
2 dl fiskbuljong
2 dl grädde
1 dl vitt vin

Annons

Servering
kokt grön sparris
kokt jasminris el potatis

Testa också: Krämig laxgryta med curry

1. Skär laxen i tunna skivor på snedden. Lägg laxskivorna på skärbrädan och lägg en skiva kallrökt lax på varje laxskiva. Strimla purjolöken och fördela över. Lägg en dillvippa på varje skiva. Rulla ihop och krydda med salt och peppar.
2. Börja steka ruladerna med skarven neråt, sedan runt om tills de har fått en fin färg, 2–4 minuter. Häll därefter på buljong, grädde och vin, låt koka i ca 7 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med kokt sparris, jasminris eller potatis.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...