Annons

Annons

Lättlagad lax med goda smaker

Getostgratinerad lax med rödbetor. Lättlagad och supergott!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Lyxig-Getost--gratinerad-lax-

Lyxig getostgratinerad lax

● 4 pers ● ca 45 min
600–700 g laxfilé i fyra bitar
salt
peppar
olivolja till stekning
1/2 dl hackad persilja
rivet skal av 1/2 citron
100 g chèvreost
2–3 msk flytande honung

Annons

Rotsaksblandning

4–5 rödbetor
2–3 färska lökar
1 palsternacka

Servering
1 ask krasse
lime i skivor

1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 20 minuter. Dra av skalet och skär dem i klyftor. Skär löken i klyftor. Skala palsternackan och skär den i tunna bitar.
2. Sätt ugnen på 200°. Krydda laxbitarna med salt och peppar. Stek dem i lite olivolja i en stekpanna tills de får lite färg. Ta upp fisken ur pannan.
3. Tillsätt mer olja i pannan och fräs rödbetor, lök och palsternacka några minuter. Krydda med salt och peppar.
4. Lägg rotsaksblandningen i en lättsmord ugnsfast form. Lägg laxbitarna ovanpå och strö persilja och rivet citronskal över. Skär osten i skivor och lägg den ovanpå. Ringla lite honung över hela härligheten.
5. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Servera med lite krasse och en limeskiva.

Gilla Allers på Facebook

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...