Annons

Annons

Lättbakad marängtårta – klar på 40 minuter!

Ont om tid? Då är detta tårtan du letar efter! En supersmidig variant på marängtårta som är lika god som lättbakad.


hallonmarang

● 12 pers ● 40 min

+ tid att svalna

125 g smör
1 dl strösocker
2 äggulor
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Maräng

2 äggvitor
1 ¾ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Fyllning

2–3 dl vispgrädde
¾ dl hallonsylt

Garnering

färska hallon

Annons

1. Sätt ugnen på 175˚. Mixa smör och socker poröst i matberedare. Tillsätt sedan äggulorna, en och en, medan maskinen kör. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt omväxlande med mjölken.
2. Lägg ett bakpapper i botten i en långpanna, ca 40×35 cm. Bred ut smeten i långpannan med gummiskrapa, i ett mycket tunt lager.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa sedan ner sockret. Bred marängsmeten i ett tunt lager över sockerkakssmeten i långpannan.
4. Grädda tårtan i 15–20 minuter till ljust gyllene färg. Låt svalna. Dela kakan mitt av på bredden i två delar.
5. Vispa grädden och blanda försiktigt in sylten. Bred ut grädden över den ena bottnen och täck med den andra.
6. Garnera gärna med färska hallon och servera.

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson

Så bakar du HELT perfekta macroner

Nu kan du baka HELT perfekta macaroner utan kladd och spill! Vårt smarta set består av allt du behöver för att lyckas!

Läs mer och beställ ditt set här!



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...