Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaLäslust!


Nu är årets alla trädgårdsprojekt avslutade. Siktet är inställt på soffläge med avkoppling, eftertanke och funderingar på vad som kan göras bättre nästa år. På nattduksbordet ligger tre böcker som lockar till läsning.

Annons

Trädets tid (Norstedts), av Christel Kvant (som även är krönikör i Allers), har blivit nominerad till Augustpriset i klassen Årets fackbok. En hel bok om träd – kan det bli annat än fascinerande!

Intressant läsning väntar jag mig också i Gröna själar och andliga trädgårdar, av Pia Mattsson (Cordia). Bokens ambition är att ge personliga exempel på hur en trädgård kan erbjuda andliga värden. Kanske genom att vara lugn och trygg oas, eller en plats där man hämtar kraft, energi och inspiration. Elva personer berättar om vad trädgården betyder för just dem.

Och så en dos praktiskt vetande förstås! I Största trädgårdshjälpen, av Susanna Hultin och Gunnel Carlson (Bokförlaget Semic), tänker jag frossa i läbbiga skadedjur och envisa ogräs och lära mig knepen för att bekämpa dem. Nästa säsong är jag förberedd och kan sätta in motmedel i rätt tid.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...