Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaLäsare bjuder på orkidéer

Mejla
Dela (0)
Pinna

Orkidé

Läsarbild

Nu tar vi en kort paus i julförberedelserna och ägnar oss åt ett läsarbrev som vi fick i höstas. Så här skriver Inga-Britt Långström från Lycksele:

”Kan inte låta bli att sända en bild på min svägerskas praktorkidé. Förra gången den blommade, räknade jag till 27 blommor. Denna vecka hade den 34 stora, fina blommor och flera outslagna knoppar fanns. Hon gör inget speciellt med dem men har nog en bra placering av dem i norr och västerfönster.”

Annons

Tack för att vi fick titta! Och för påminnelse om att brukdorkidén alltid är en bra present som mottagaren har glädje av länge.

Luftrötter

Passar också på att besvara en läsare som undrar hur hon ska hantera orkidéns långa luftrötter som växer ut. ”Kan jag klippa bort dom? Krukan håller nästan på att tippa över av  alla luftrötter. ”

Nej, rådet är att aldrig klippa av friska rötter, endast sådana som torkat eller ruttnat. Växten behöver sina luftrötter för att må bra på sikt. Däremot kan du varsamt böja ner en del av dem i krukan vid omplantering.

Har du en fråga om krukväxter eller trädgård? Skicka in den till [email protected]. Vi besvarar frågor i mån av tid och plats.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...