Annons

Annons

Lasagne med köttfärs och bacon

Lasagne är lite pyssligt att göra men det är väl värt besväret! Här får du bacon, både i fyllning och på toppen, ihop med färs och ostsås!

Mejla
Dela (0)
Pinna

lasagne-med-fars-och-bacon-recept

Läcker lasagne med färs, bacon och krämig ostsås!

TESTA OCKSÅ: Färsfylld aubergine med fetaost

Lasagne med färs och bacon – recept

Vem kan motstå en klassisk och hemmagjord lasagne? Här får du ett enkelt recept på den godaste lasagnen där färs och bacon är varvat med en krämig ostsås – och extra bacon på toppen!

Annons

• 4 pers • 1 tim

1 paket bacon, ca 140 g
300 g nötfärs
1 stor gul lök
4 dl kalvbuljong
1 msk tomatpuré
salt och malen svartpeppar
4 vitlöksklyftor
4 stora tomater
2 msk olivolja
rivet skal av ½ citron
6 färska lasagneplattor

RECEPT: Bacon- och fetaostfyllda färsbiffar

Ostsås
25 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
3 dl riven lagrad smakrik ost

Servering
sallad

1. Lägg undan fyra skivor bacon, skär resten i mindre bitar och stek i het panna tillsammans med köttfärsen.
2. Finhacka löken och lägg ner i pannan tillsammans med kalvbuljong och tomatpuré. Låt småputtra tills nästan all vätska kokat bort. Smaka av med salt och peppar.
3. Finhacka vitlöken. Skär bort fästet på tomaterna och skär sedan dem i bitar. Fräs tomat och vitlök i lite olivolja tills de börjar mjukna. Blanda ner citronskal.
4. Ostsås: Smält smöret i en kastrull och blanda med vetemjölet. Häll på mjölken och koka upp under omrörning. Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar.
5. Sätt ugnen på 175°. Varva lasagneplattor med köttfärssås, tomater och ostsås i en eldfast form. Börja och avsluta med ostsåsen.
6. Lägg de fyra sparade baconskivorna överst och baka lasagnen i ugnen i ca 35 minuter. Ta ut formen och låt lasagnen vila i ca 10 minuter. Servera med en enkel sallad.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...