Annons

Jenny Strömstedts starka inlägg om höstlovshetsen: ”Hur har de tid och råd?”

På höstlovet är det många som reser bort med sina barn. Men det är minst lika många som inte gör det – i ett inlägg på Instagram får de senare stöd av tv-programledaren Jenny Strömstedt.

Mejla
Dela (1.6k)
Pinna

Jenny Strömstedt. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Jenny Strömstedts inlägg: ”Till alla som är kvar hemma på höstlovet”

Det är långt ifrån alla som kan åker iväg på semester på höstlovet.
Det lyfter TV4-profilen Jenny Strömstedt i ett inlägg på Instagram genom att önska ”frid och glädje” till alla som är hemma på höstlovet.

Annons

Med en bild på en husfasad skriver hon att inlägget vänder sig till alla som är kvar hemma på höstlovet. Hon vänder sig till de som jobbar på och ”sliter arslet av sig” för att få ihop en ledig dag för höstmys med familjen. Och som oroar sig för om barnen där hemma har ätit någon lunch eller hur många timmar de suttit framför datorn.

Gilla Allers på Facebook

”Som sitter på bussen på väg hem och scrollar Instagram och ser bilder på familjer tillsammans i värmen eller i London och Paris och undrar hur de har tid och råd för de reser ju bort i jul också, och till påsk.”

Läs också: Så håller Jenny Strömstedt kärleken vid liv med pappans knep

Inlägget avslutas med att hon skriver att hon ska hem och läsa en bok ”Det heter läslov. Spelar det någon roll vem som läser?”

Flera av hennes följare tackar för inlägget och en av dem skriver:

”Tack, detta behövde jag läsa idag”

Läs hela inlägget här:

Detta är ett inlägg till alla som är kvar hemma på höstlov. Som kryssar hem i snålblåst längs vägarbeten och fula viadukter. Som funderar över hur många timmar kidsen suttit vid datorn idag och om de åt nån lunch eller bara bullar ur frysen. Som jobbar arslet av sig för att skrapa ihop en ledig dag, planerar höstlovsmys på landet eller hos mormor men alla vägrar att följa med. Som sitter på bussen på väg hem och scrollar Instagram och ser bilder på familjer tillsammans i värmen eller i London och Paris och undrar hur de har tid och råd för de reser ju bort i jul också, och till påsk. Som inte är missunnsamma men lite avundsjuka ändå, fast det är fult. Till alla er – frid och glädje. Ikväll tänder jag några extra ljus i mörkret och njuter av en god bok. Det heter läslov. Spelar det någon roll vem det är som läser? #höstlov

A post shared by Jenny Strömstedt (@jennystromstedt) on

 

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Missa inte: Inget barn ska behöva vara så ledset som jag var

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...