Annons

Annons

Lättbakade bullar med vetekli och solrosfrön

Visst är det underbart praktiskt med bröd bakat i långpanna! Dessa bullar med vetekli och solrosfrön är goda och enkla att lyckas med.


langpannebrod-med-solrosfron-recept

Långpannebröd med solrosfrön och vetekli – ny favorit på frukostbordet?

Recept: Filmjölksbröd med nötter och nypon

Långpannebröd med solrosfrön – recept

Baka bröd i långpanna är enkelt och bekvämt. Här är ett lättbakat recept på bullar med vetekli och solroskärnor.

Annons

Recept: Saftigt rödbetsbröd med fullkorn

• 20 st

1 paket jäst, 50 g
5 dl mjölk
2 ½ dl vatten
1 msk salt
2 msk brödsirap
2 msk rapsolja
2 ½ dl vetekli
1 dl solroskärnor
16 ½ dl vetemjöl special

Garnering
solroskärnor

Recept: Tomatbröd med pumpakärnor

1. Smula jästen och lös den i mjölk och vatten i en bunke. Rör i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Täck över och låt jäsa ca 40 minuter.
2. Klä en långpanna med bakpapper och platta ut degen jämnt i den. Strö över lite vetemjöl och låt jäsa under en kökshandduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°, eller 200° varmluft.
3. Dela degen i 20 rutor, strö över lite solroskärnor och grädda i ugnen i 20–25 minuter tills brödet har fått fin färg. Låt svalna på galler.

Av Mette Ankarloo
Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...