Annons

Annons

Kokos och vaniljrutor i långpanna

Len vaniljkräm och kokos blir en riktigt saftig fyllning i våra mumsiga veterutor. Bakas enkelt i långpanna!

Mejla
Dela (63)
Pinna

Långpannebaka

Vetekaka med vanilj- och kokosfyllning

● 1 kaka, ca 15 bitar

2 dl mjölk
25 g jäst för söta degar
½ dl vit sirap
1 krm salt
1 ägg
50 g rumsvarmt smör eller margarin
ca 5 ½ dl vetemjöl

Fyllning
1 dl vaniljkräm,
t ex marsán
50 g rumsvarmt smör
½ dl socker
1 dl kokosflingor

Annons

Pensling och garnering
1 ägg
pärlsocker

1. Värm mjölken fingervarm. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen är upplöst.
2. Tillsätt sirap, salt och ägg. Klicka ner matfettet. Tillsätt vetemjölet och arbeta snabbt samman till en slät, men ganska lös deg.
3. Häll ut degen i en bakpappersklädd liten långpanna, ca 20×30 cm, och ”klappa ut” den med vattensköljda händer så att den blir jämntjock. Låt jäsa i ca 40 minuter.
4. Fyllning: Gör vaniljkrämen enligt recept på förpackningen. Rör smöret smidigt och tillsätt krämen lite i taget under omrörning till slät konsistens. Tillsätt socker och kokos och rör åter krämen slät.
5. Gör små gropar i den halvjästa vetekakan och klicka ut krämen i dessa. Sätt ugnen på 200°.
6. Pensla den färdigjästa kakan med lätt uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
7. Skär upp kakan i bitar då den svalnat.

Tips! Använder du kokt vaniljkräm i fyllningen måste den kallna innan smöret tillsätts.

Fler goda recept:

Vaniljkrans med dubbelfyllning
Smarriga citrusrutor i långpanna

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson
vitpixel


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...