Annons

Annons

Långpannebaka med hallon

Fransk hallonkaka med spröd botten med smak av bittermandel och toppad med härligt sötsyrliga hallon.

Mejla
Dela (80)
Pinna

Fransk hallonkaka

Fransk hallonkaka

● 1 kaka, ca 15 bitar

2 ägg
2 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 finriven bittermandel
200 g djupfrysta hallon, ca 4 dl
100 g kylskåpskallt smör

Garnering

florsocker

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en mindre långpanna, ca 20×25 cm, eller klä den med bakpapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och tillsätt finriven bittermandel. Rör varsamt smeten slät.
3. Bre ut smeten jämnt i långpannan och strö över de frysta bären. Hyvla därefter över det kalla smöret.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

Gilla Allers på Facebook

Tips! Givetvis kan du använda andra djupfrysta bär, till exempel blåbär.


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...