Annons

Annons

Långpannebaka apelsinkaka med pumpakärnor!

Mejla
Dela (0)
Pinna

pumpa-langpannebaka

Apelsinglaserad kalaskaka

 

Pumpakärnor finns att köpa på påse.
● ca 20 bitar ● 45 min
4 ägg
3 dl strösocker
5 dl finrivet pumpakött
1 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
1 tsk kanel

Glasyr

50 g smör
2 dl florsocker
finrivet skal av 1 apelsin
200 g philadelphiaost

Garnering

pumpakärnor
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa äggen och sockret poröst i en rymlig bunke. Blanda ner pumpaköttet och oljan.
3. Blanda mjölet och de torra ingredienserna till kakan i en skål. Vänd varsamt ner i äggvispet.
4. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 40×40 cm. Grädda kakan i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
5. Glasyr: Rör ihop matfettet och florsockret till en fluffig smet. Blanda ner apelsinskalet och osten.
6. Bre blandningen över den avsvalnade kakan. Strö gärna över pumpakärnor vid servering.

Annons

Av Jan-Erik Hagbohm Foto: Ralp Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...