Annons

Läkarens varning till Mandelmanns – om livet på landet

När Gustav och Marie Mandelmann skulle flytta ut på landet blev Gustav avrådd av sin läkare. Men trots varningen valde han att trotsa läkarens ord. "Ryktet spred sig direkt i byn att nollåttorna, det vill säga jag, inte klarar av livet på landet", säger han till Aftonbladet.

Mejla
Dela (177)
Pinna

Marie och Gustav Mandelmann. Bild: IBL Bildbyrå

I början av 1990-talet lämnade Gustav och Marie Mandelmann storstadslivet i huvudstaden för att flytta ut på landet.

Men alla varit inte helt övertygade om att Gustav Mandelmann skulle klara av lantlivet på grund av sina allergier. Hans läkare valde till och med att avråda honom.

Annons

– Han sa: ”En sån som du med hösnuva och rinnande ögon ska hålla sig i stan.” Jag blev så galet ledsen faktiskt och gick moloken därifrån. Jag hade börjat fantisera ordentligt om landet då. Men så tänkte jag att: ”Nej, jag ska fanimig visa att det inte behöver vara så”. Jag tror att man anpassar sig och immunförsvaret vänjs, jag var ju jätteung då, säger han till Aftonbladet.

Blev dödssjuk av grisar

Trots förmaningen valde paret att genomföra flytten. När de flyttade till Djupadal skaffade de även slaktsvin eftersom det fanns ett slaktstall.

Gilla Allers på Facebook

– Jag blev dödssjuk, knalldålig med astma direkt. Det bildas jättemycket allergener när de är instängda. Som tur är har vi ju medicin och kortison. Men ryktet spred sig direkt i byn att nollåttorna, det vill säga jag, inte klarar av livet på landet, säger Gustav Mandelmann till tidningen.

I dag har Gustav Mandelmann hittat knep för att komma förbi sina allergier. Bild: Cecilia Möller/TV4

I dag har paret grisarna utomhus.

Gustav Mandelmann säger också att hästar är helt uteslutna eftersom de ger honom en så kraftig allergisk reaktion. Han är också känslig mot äpplen.

– Men vår granne, Bi-Hans, gav mig ett allergifritt äpple som heter Gloster. Jag blev galet lycklig: ”Fan jag kan äta äpple”. Vi har ett stort träd nu, säger Gustav Mandelmann till Aftonbladet.

Av: Helena Sjögren

Bild: TV4

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Missa inte: Gustav Mandelmanns fyndjakt – på soptippen

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...