Annons

Annons

Läckra minipajer med ansjovis

Ljuvliga små pajer fyllda med ansjovis och kryddig ost. Passar perfekt till julbuffén och som plockmat på glöggfesten.


Minipajer med ansjovis och kryddig ost

Minipajer med ansjovis och kryddig ost

Vill du göra pajdegen själv hittar du recept nedan. Tänk på att du bara behöver en halv sats deg. Resten kan frysas in.

ca 12 st ca 40 min

½ sats pajdeg, hemgjord eller färdigköpt
ca 50 g riven kryddost, t ex Boxholms chiliost
12 ansjovisfiléer, 1 burk à ca 125 g
1 ägg
½ dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
grovmalen peppar

Annons

Garnering

3 färska fikon

1. Sätt ugnen på 180°. Tryck ut pajdegen i 12 rostfria, smorda formar, 4–5 cm i diameter.
2. Fördela osten jämnt i formarna. Lägg en ihopsnurrad ansjovisfilé i varje form.
3. Vispa ihop ägg, grädde och senap och dra några varv med pepparkvarnen ovanpå. Fördela blandningen i formarna.
4. Grädda minipajerna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
5. Dela varje fikon i 4 klyftor att garnera pajerna med.

Klassisk pajdeg

1 sats

Blanda snabbt ihop 3 dl vetemjöl, 125 g smör och 3 msk iskallt vatten för hand eller i matberedare.



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...