Annons

Läcker vegetarisk lasagne

Trattkantareller, spenat, rostade valnötter och en krämig ostsås sätter fantastisk smak på vår vegetariska lasagne.

Mejla
Dela (51)
Pinna

svamplasagne

Vegetarisk svamplasagne

Stora färska lasagneplattor hittar du i kyldisken i välsorterade livsmedelsbutiker.

4 pers ca 1 tim

1 dl torkade trattkantareller
2 dl valnötter
3 vitlöksklyftor
smör till stekning
150 g färsk bladspenat
3 färska stora lasagneplattor, ca 20×30 cm
rivet skal av 1/2 citron
hackad persilja
2 kulor mozzarella

Annons

Ostsås

4 dl mjölk
2 dl grädde
1–2 tsk majsstärkelse
2 dl riven färsk parmesan
salt och peppar

1. Blötlägg svampen i vatten i ca 15 minuter.

Gilla Allers på Facebook

Sätt ugnen på 175°.
2. Rosta valnötterna i en torr och het stekpanna. Hacka dem grovt. Skala och hacka vitlöken.
3. Ostsås: Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Red med majsstärkelse utrört i ca 1/2 dl vatten. Rör ner parmesan. Salta och peppra.
4. Krama vattnet ur svampen. Grovhacka den och fräs lätt i lite smör i en stekpanna. Blanda ner spenaten och vitlöken och fräs tills spenaten mjuknat något. Krydda med salt och peppar.
5. Varva lasagneplattor, ostsås, svamp- och spenatfräs, rivet citronskal och hackad persilja i en smord form, ca 20×30 cm. Börja och avsluta med såsen.
6. Grovriv mozzarellan och strö den över lasagnen.
7. Sätt formen i ugnen och baka i ca 35 minuter eller tills ytan blivit härligt gyllene i färgen. Servera rykande het, gärna med en sallad som tillbehör.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...