Annons

Annons

Läcker grönkålscrème

Kål är ett stort underbart släkte, med mängder av goda sorter. Här är en crème av grönkål till tapas, små brödbitar eller kex.


gronkal

Både vackert och nyttigt med kål! Foto: Carlotte Gawell

Grönkålscrèmen är god att servera på spröda crostini, som tilltugg till en drink eller ett glas bubbel. Receptet är beräknat till 10 personer.
Receptet är hämtat ur boken Kål, av Ingar Nilsson, Bokförlaget Arena.

Annons

1 kg grönkål
1 vitlöksklyfta
100 g vällagrad hårdost
1 dl solroskärnor
1 dl olivolja
1 dl kallpressad rapsolja
salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär grönkålsbladen i grova bitar.
    Gilla Allers på Facebook

    Koka i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Häll av vattnet och ånga av kålen ordentligt.

  2. Skala vitlöken. Riv osten fint.
  3. Mixa kål, vitlök, ost och solroskärnor i en matberedare.
  4. Droppa i båda oljorna, lite i taget, tills du får en tjock crème. Tillsätt vatten om den känns alltför kompakt.
  5. Smaka av med salt och peppar.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...