Annons

Annons

Kycklinggratäng med salvia

Fräsch kycklinggratäng med smak av citron, salvia och en kryddig tomatsås. Sväng ihop en sallad att servera till!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Kycklinggratang

Kycklinggratäng med tomat & salvia

● 4 pers ● 1 tim

4 kycklingfiléer
1 kruka salvia, eller 1–2 msk torkad
skal och saft av 1 citron
salt och peppar
1 squash
1 burk arrabbiata tomatsås, ca 400 g
ca 150 g små tomater
1–1 1/2 dl riven smakrik ost

Garnering

ev citronskal
ev salviablad

Servering

pasta el en sallad

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.  Hacka salvian, men spara lite till garnering, och riv citronskalet.

2. Putsa kycklingen och klappa in filéerna med salvia och citronskal. Bryn kycklingen nästan helt klar i en stekpanna eller grilla den och krydda med salt och peppar.

3. Skölj och dela squashen, och grilla den eller stek i stekpanna. Krydda med salt och peppar.

4.Häll upp tomatsåsen i en ugnsfast form men spara lite att toppa med. Dela tomaterna på hälften och lägg ner i formen tillsammans med kycklingen och squashen. Pressa citronsaften šver kycklingen. Häll över resterande tomatsås och riven ost.

5.Tillaga i ugnen i 15–20 minuter. Garnera ev med strimlor av citronskal och några salviablad. Servera gärna tillsammans med pasta eller en sallad.

Tips!

Arrabbiata är en kryddstark tomatsås. Använder du vanlig tomatsås kan du själv krydda den med till exempel chili och vitlök.

Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...