Annons

Annons

Läcker gratäng med kyckling, blomkål och spenat

Mejla
Dela (3)
Pinna

Kycklinggratäng
Med en färdig grillad kyckling, ett blomkålshuvud, lite babyspenat och en ostsås förbereder du snabbt och lätt en god gratäng

Kycklinggratäng med blomkål och spenat

Prästosten kan ersättas med en annan smakrik hårdost.
●4 pers ● ca 1 tim
1 grillad kyckling
1 blomkålshuvud
ca 100 g babyspenat
2 dl riven prästost
1 dl ströbröd

Gratängsås

1 gul lök
olja till stekning
2 dl grädde
1 dl vitt vin
1 msk konc kycklingfond
salt och peppar
färskriven muskotnöt
majsstärkelse till redning

Annons

1. Rensa kycklingen och ta bort skinn och ben. Riv kycklingköttet i små bitar och dela blomkålen i små buketter. Lägg i en smord gratängform, tillsätt spenat och ost och blanda väl. Sätt ugnen på 175°.

2. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i lite olja i en stekpanna, 3–4 minuter. Häll i grädde, vin och fond. Koka upp och låt koka på svag värme i 2–3 minuter. Smaka av med salt, peppar och ca 3 riv muskot eller efter smak. Red med majsstärkelse.

3. Häll såsen över gratängen. Vänd runt, platta till ytan, strö på ströböd.

4. Gratinera i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills blomkålen känns klar.

5. Strö över rikligt med persilja och servera den heta gratängen med sallad och gärna en klick matyoghurt.

Av Miki Cutic Bild: Ralph Månsson

 

Här hittar du recept på fler goda gratänger!

Finsmakarens kasslergratäng

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kycklinggratäng med tomat och salvia

 

 

 


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...