Annons

Annons

Kycklingsoppa med risotto

Bjud på en matig soppa med curry och kyckling i en härlig kombination. Åh, vilken smakfest!


kycklingsoppa Kycklingsoppa

 4 pers  30 min

2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 kycklingfiléer
rapsolja till stekning
salt och peppar
1 ½ dl risottoris
2 tsk curry
½ dl vitt vin
1 dl hackad persilja
7 dl hönsbuljong
2 dl grädde

Annons

Tillbehör

bröd

1. Skär morötterna tunt och hacka vitlöken.
2. Skär kycklingfiléerna i bitar och stek gyllenbruna i lite rapsolja i en kastrull. Salta och peppra.
3. Blanda ner risottoriset och låt fräsa med någon minut.

Gilla Allers på Facebook

Krydda med curry och häll på vinet.
4. Tillsätt morötter, vitlök, persilja, buljong och grädde i kastrullen och låt soppan småputtra i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en bit bröd och garnera gärna med persilja.

Av Jan-Erik Hagbohm  Bild: Ralph Månsson 


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...