
Det här läckra receptet ger dig 4 portioner riktigt god kycklingsoppa med curry på bara 25 minuter.
●
4 pers ● 25 min
400 g kycklinglårfilé
olja till stekning
2 morötter
1 gul lök
100 g färska champinjoner
1 tsk curry
8 dl hönsbuljong
1 ½ dl grädde
1 dl hackad persilja
100 g majskorn
Salt och peppar
Topping
4 skivor bacon
1 msk färskost av getost
3 msk crème fraiche
1. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
Hetta upp olja i en kastrull med tjock botten. Fräs kycklingen gyllenbrun.
2. Ansa grönsakerna, skär i mindre bitar och låt fräsa med köttet i några minuter under omrörning. Tillsätt curry, buljong och grädde, låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt persiljan och majs- kornen, salta och peppra.
3. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek i het panna. Rör samman färskosten med crème fraiche. Servera soppan rykande varm med bacon och crème fraiche.
Recept Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson