SNABBT & GOTT

Kycklingsallad med getost och bacon

Kycklingsallad är perfekt vardagsmat – snabbt och enkelt! Här får du dessutom små smakexplosioner i form av chili, getost, honung och bacon!


Kycklingsalladmedgetostochbaconrecept

En riktigt matig kycklingsallad med söt smak av päron, honung och salt getost.

Kycklingsallad med getost och bacon – recept

• 4 pers • 30 min

3 kycklingfiléer
salt och peppar
1 tsk chiliflakes
2–3 kokta rödbetor
1 rödlök
2 päron
60 g färsk spenat
1 pkt bacon
½dl rostade pinjenötter
100 g getost
1 strimlad röd chili
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
1 msk balsamvinäger

1. Sätt ugnen på 175°. Krydda filéerna med salt, peppar och lite chiliflakes. Stek filéerna lätt. Efterstek i ugn i ca 20 minuter.
2. Dela rödbetorna i bitar. Skiva löken tunt. Ansa päronen och dela i klyftor. Lägg upp spenat, päron, rödbetor och lök på ett fat.
3. Skär upp kycklingen, stek baconet och lägg ovanpå. Strö över pinjenötter, getost och chili. Ringla på olivolja, honung och balsamvinäger.

Av: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:








Laddar...