Annons

Annons

Köttbullar 
med smak 
av Grekland

Köttbullar på nytt sätt! Dessa grekiska köttbullar lagar vi av kycklingfärs och serverar med tomatsås, fetaost och oliver.


kyckingkottbullar-med-citron-och-rosmarin-recept

Kycklingköttbullar med citron och rosmarin serveras med pasta eller klyftpotatis.

Testa också: Mozzarella- och tomatgratinerad kyckling

Kycklingköttbullar med citron och rosmarin –  recept

• 4 pers • 30 min

Testa också: Lasagne med köttfärs och bacon

Annons

400 g kycklingfärs
1 gul lök
matfett till stekning
400 g färdig tomatsås
1 ägg
2 tsk rosmarin
finrivet skal av 1 citron
salt och peppar
80 g fetaost, ca ½ pkt
2 dl kärnfria svarta oliver

Testa också: Gratinerad squash med kryddig korv

1. Skala löken och hacka den fint. Fräs den mjuk i en panna med valfritt matfett. Låt svalna. Värm på tomatsåsen i en kastrull.
2. Blanda ihop färsen med lök, ägg, rosmarin och citronskal, spara lite skal till garnering, salta och peppra. Rulla 12 bollar och stek i stekpanna i valfritt matfett, ca 15 minuter.
3. När de är klara, häll på tomatsåsen och låt den bli varm tillsammans med köttbullarna.
4. Garnera med smulad fetaost, oliver och citronskal och servera med pasta eller klyftpotatis.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...