Annons

Annons

Krämig kyckling 
med trattkantareller

Festfin och snabblagad är denna pastarätt med kyckling, kantareller och gräddsås. Middagen är klar på 30 minuter!


kycklingryta-med-trattkantareller-recept

Kycklinggryta med trattkantareller och gräddig sås smakar gott till pasta.

Testa också: Fläskfilé i panna med svamp och parmaskinka

Kycklingryta med trattkantareller – recept

• 4 pers • 30 min

Testa också: Mustig kyckling- och korvgryta

Annons

450 g kyckling
250 g trattkantareller
200 g färskost
½ färdigblandad 
kycklingbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad timjan
salt och peppar

Tillbehör
pasta och parmesan

Testa också: Rulader med kyckling, grönkål och krämig sås

1. Stek kycklingen i valfritt matfett i en panna tills de är klara, salta peppra. Ta ur pannan, håll varmt.
2. Ansa och stek kantarellerna i samma panna, salta och peppra. Ta ur hälften av svampen och tillsätt färskost, buljong och grädde. Koka upp, krydda med timjan eventuellt salt och peppar.
3. Lägg i kycklingen igen och häll över såsen och resterande stekt svamp. Flaga över parmesan och servera med valfri pasta.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Sophie Håkansson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...