Annons

Annons

Mustig gryta med kyckling, bacon och vin

Gryta är perfekt bjudmat. Denna mustiga gryta lagar du på kycklingfilé, bacon, trattkantareller och rödvin.


kycklinggryta-med-bacon-och-rodvin-recept

Kycklinggryta med bacon och rödvin passar fint som söndagsmiddag.

Recept: Köttfärslimpa med bacon och mozzarella

Kycklinggryta med bacon och rödvin – recept

Laga en god gryta med kycklingfilé, bacon, trattkantareller, lök och rödvin. Festligt recept som är perfekt när du vill bjuda på middag en lördag eller söndag. Perfekt bjudmat för 4 personer.

Annons

Recept: Lövbiffsrulader med frasig grönkål och lingon

• 4 pers • 1 tim

600 g kycklinglårfilé
salt och peppar
1 msk smör till stekning
1 pkt bacon
4 vitlöksklyftor
1 stjälk blekselleri
ca 10 små tomater
10 röda steklökar
½ dl torkade trattkantareller
1 lagerblad
5 dl rött vin
1 hönsbuljongtärning
1 tsk majsstärkelse

Tillbehör
600 g mandelpotatis
2 msk olivolja
2 tsk finhackad färsk rosmarin
20 g rucola
ev blad från bleksellerin

Recept: Krämig köttfärsgratäng med potatis

1. Sätt ugnen på 200°. Dela lårfiléerna i två delar, salta och peppra. Stek kycklingen gyllenbrun på bägge sidor. Lägg i bitar av baconet och låt steka med i några minuter.
2. Skiva vitlöken och bleksellerin, halvera tomaterna och lägg allt i grytan med steklöken, svampen och lagerbladet. Häll på vinet och tillsätt buljongtärningen. Låt grytan småputtra under lock i ca 30 minuter.
3. Sila ner skyn i en kastrull och red av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Smaka av skyn med salt och peppar och häll tillbaka ner i grytan.
4. Tvätta potatisen med skalet på och halvera. Lägg potatishalvorna i en panna med snittytan upp. Ringla lite olivolja över och krydda med rosmarin, salt och peppar. Baka i ugnen i ca 30 minuter. Känn med en sticka så att potatisen känns mjuk.
5. Servera grytan med potatis och sallad. Garnera ev med blekselleriblad.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...