Annons

Annons

Kycklinggratäng med bacon

Suveränt god gratäng med kyckling under en krämig och smakrik svamp- och olivsås. Vardagsmat när den är som bäst!


kycklinggratang

Läcker kycklinggratäng med bacon

● 4 pers ● ca 45 min

4 kycklingfiléer
salt och peppar
rapsolja till stekning
3 morötter
8 steklökar
1 knippa slätbladig persilja
1 pkt bacon, ca 140 g
en kvist tomater

Svamp- och olivsås

50 g blandsvamp
10 svarta oliver utan kärnor
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk rökt paprikapulver
3 dl grädde

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Dela filéerna i tre delar och banka ut lite lätt i en plastpåse. Salta och peppra. Stek filébitarna gyllenbruna i lite rapsolja, ca 2 minuter på var sida.  Ta upp filéerna ur pannan.
2. Skala morötterna och skiva tunt. Skala och halvera steklökarna. Fräs morötter och lök i stekpannan i 2–3 minuter tills fräset får lite färg. Grovhacka persiljan och rör ner den mot slutet. Ta upp morotsfräset.
3. Sås: Hacka svamp, oliver, lök och vitlök. Fräs samman i rapsolja någon minut. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Häll på grädden och låt puttra i ca 5 minuter.
4. Varva de stekta kycklingfiléerna och morotsfräset i en smord eldfast form. Ringla såsen över. Fördela baconskivor i ena kanten och lägg tomaterna ovanpå. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter. Servera gärna med kokt ris eller pressad potatis.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson

Unikt erbjudande till Allers läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Allers! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt

Fler goda gratänger!

lovbiff-med-potatisgratangLövbiff och potatisgratäng

Fira lördag med laxgratängLyxig laxgratäng

gratangGod gratäng med färs


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...