Annons

Annons

Kycklingpanna med korv och rotfrukter

Bjud på kyckling i ugn med korv och rotfrukter. En mustig panna som är smaksatt med apelsin, kanel, örter och stjärnanis.


kycklinglår med korv och rotfrukter recept

Kycklinglår med korv och rotfrukter – en rätt som fungerar både till vardag och fest.

Testa också: Mozzarella- och tomatgratinerad kyckling

Kycklinglår med korv och rotfrukter – recept

● 4 pers ● ca 90 min

Testa också: Krämig kyckling med trattkantareller

Annons

ca 200 g kryddig korv, t ex kabanoss
olja till stekning
4 kycklinglår med skinn
salt och peppar
1 apelsin
ca 500 g blandade rotfrukter, t ex morot, selleri, palsternacka, persiljerot, potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 kanelstänger
2 stjärnanis
2 tsk herbes de Provence
3 lagerblad
2 dl apelsinjuice
2 dl kycklingbuljong
2 msk honung

Servering
färska örter

Testa också: Kycklingfiléer med krämig potatisgratäng

1. Sätt ugnen på 170°.
2. Skiva korven. Hetta upp en stekpanna med 3 msk olja, stek korven knaprig och ta sedan upp ur pannan. Krydda kycklingen med salt och peppar runtom och bryn den i stekfettet i stekpannan i några minuter.
3. Skala och skiva apelsinen. Skala rotfrukterna och dela i mindre bitar samt skala och finhacka lök och vitlök.
4. Lägg rotfrukterna, löken, vitlöken och kryddorna i en stekpanna med hög kant eller kastrull som tål ugnsvärme. Ringla över 2–3 msk olja och fräs runt i 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i apelsinskivorna och korven, och toppa med kycklingen. Häll över apelsinjuice och buljong, och ringla över honung.
5. Täck med lock och stek i mitten av ugnen i 1 timme. Ta av locket de sista 20 minuterna. Garnera med färska örter.
Recept: Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...