Annons

Annons

Kyckling- och quinoasallad

Matig och supergod sallad med kyckling, avokado, quinoa och bacon.

Mejla
Dela (91)
Pinna

quinoa

Matig sallad med kyckling och quinoa

Ett riktigt festfat med extra allt!

● 4 pers ● 35 minuter

2 dl röd quinoa
400 g kycklinglårfilé
salt och peppar
1 1/2 msk olja
ca 150 g bacontärningar
2 avokador
150 g provensalsk sallad från påse
1 msk balsamvinäger

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Lägg lårfilén på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt och peppar och ringla över 1/2 msk av oljan. Stek i ca 15 minuter, tills kycklingen är genomfärdig.

Gilla Allers på Facebook

3. Fräs bacontärningarna knap-riga i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper.

4. Skär avokadon i stora bitar och blanda med sallad ochquinoa på ett stort fat.

5. Vispa ihop resten av oljan med balsamvinägern och lite salt och peppar och häll över salladen. Skär kycklingen i bitar och fördela över. Strö över baconbitarna och servera genast.

Av: Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson

Fler recept på goda sallader

Matig sallad med kyckling och gorgonzola


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...