Annons

Festligt gott med kyckling, apelsin och råris

Gott recept på saftig kyckling med apelsinris och pumpa. Allt tillagas i en form i ugnen och serveras som en lyxig gratäng!

Mejla
Dela (11)
Pinna

kyckling med apelsinris recept

Kycklingen får ligga överst så att alla de goda smakerna tas upp av riset. Det är lite fix först, men sedan sköter det sig självt i ugnen.

Kyckling med apelsinris – recept

Lyxa till helgen med detta recept på kyckling med pumpa- och apelsinris.

• 4 pers • 1 tim

ca 1 kg kycklinglårfilé med ben
salt och peppar
skal och saft av 2 apelsiner
matfett att steka i

Annons

Pumpa- och apelsinris
2 dl svart råris, eller valfritt annat ris
3 dl kycklingbuljong, utblandad
1 dl apelsinjuice
ca 400 g pumpa
1 gul lök
matfett att steka i

Servering
apelsinskal
strimlad purjolök

1. Koka riset enligt förpackningen, men ersätt kokvattnet med kycklingbuljong, från buljongtärning eller flaska, och apelsinjuice. Det ska koka nästan färdigt.
2. Torka av kycklingen, salta och peppra och klappa in apelsinskalet. Bryn kycklingen på båda sidorna i en panna på hög värme. Pressa i apelsinsaften och låt eftersteka på medelvärme ca 20 minuter.
3. Sätt ugnen på 200°.
4. Apelsinris: Skär pumpan i mindre bitar, ca 2×2 cm. Skala och hacka löken. Fräs i matfett några minuter. Torka ur pannan du stekt kycklingen i och använd den!
5. Lägg riset med den lilla vätska som är kvar, pumpafräs och kyckling i en ugnsfast form. Tillaga under folie i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Garnera med apelsinskal och strimlad purjolök.

Tips!
Tänk på att råris tar längre tid att koka än vanligt ris. Du kan också använda matvete i stället för ris.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Jesper Arvidsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...