Annons

Annons

Kungen och statsminister Löfven om den fruktansvärda attacken

Hela världen har skakats av de hemska nyheterna om attacken i Manchester. Statsminister Stefan Löfven fördömer attacken och kungafamiljen kallar det ett attentat mot ett öppet och tolerant samhälle. "Mina och Kungafamiljens tankar går till offren, deras familjer och till hela det brittiska folket"


Polisen betraktar spänningen i Manchester som ett terrordåd. Ett dåd som nu fördöms över hela världen. Bild: IBL

Attacken mot Ariana Grande-konserten i Manchester har skördat över 20 liv och över 50 personer har skadats. En attack som väckt avsky i hela världen. Sveriges statsminister Stefan Löfven kallar i ett uttalande attacken för ”ett brutalt och hjärtlöst dåd som skär i hjärtat på varje empatisk människa”.

Annons

”Vi sörjer de döda, vi tänker på familjerna vars älskade inte kom hem, och på de vars liv är förändrade för alltid. Sverige delar det brittiska folkets chock och vrede” skriver statsministern.

Det brittiska polisen behandlar attacken som ett terrordåd.

”Regeringen följer situationen noga, och står i nära kontakt med de brittiska myndigheterna, redo att bistå i denna mörka stund”, skriver statsministern.

”Ofattbar ondska”

Även kung Carl XVI Gustaf, som är på statsbesök i Indonesien, har uttryckt sin bestörtning och sorg i ett skriftligt uttalande.

”Detta dåd är ytterligare ett attentat mot det öppna och toleranta samhälle som vi alla vill leva i. Det är viktigt att vi står enade tillsammans mot denna ofattbara ondska.

Mina och Kungafamiljens tankar går till offren, deras familjer och till hela det brittiska folket”, skriver kungen i ett uttalande.

Sedan tidigare har bland annat utrikesminister Margot Wallström kommenterat terrordådet i Manchester.

Barn bland offren

Enligt polisen i Manchester är det en ensam gärningsman som sprängt en bomb i samband med konserten. På tisdagens förmiddag har 22 personer bekräftats döda och över 50 skadade bland dem den misstänkte gärningsmannen.

Några av de döda ska vara barn. Attacken utreds som ett terrorattentat.

Läs också

Ariana Grandes starka ord efter konsert-attentatetLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...