Annons

Annons

Saftig morotskaka med mangofrosting

Sugen på något gott till kaffet? Testa vår saftiga morotskaka med frosting av philadelphia, smör, florsocker och mango.


kryddig-morotskaka-recept

Kryddig morotskaka med mangofrosting är oemotståndligt gott!

Testa också: Mjuk apelsinkaka med kardemumma

Kryddig morotskaka – recept

• ca 24 bitar

Testa också: Läckra citrusrutor i långpanna

ca 400 g morötter
3 ägg
3½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
1–1½ msk mald kanel
1–1½ msk mald 
kardemumma
½–1 msk mald ingefära
1 nypa salt
1½ dl solrosolja
smör el olja till formen
ströbröd

Annons
Gilla Allers på Facebook

Frosting
225 g fryst mango
50 g smör
200 g naturell färskost
florsocker

Garnering
mango, färsk eller fryst

Testa också: Kryddig lingonkaka

1. Tina mangon. Sätt ugnen på 150°. Skala morötterna, riv dem fint och krama ur.
2. Lägg alla ingredienser till kakan i en stor bunke och blanda väl.
3. Smörj och bröa en form med hög kant, ca 20×30 cm. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 45–50 minuter.
4. Gör frostingen medan kakan svalnar. Smält smöret. Mixa mangon till en puré med mixerstav. Mixa snabbt med färskost och smält smör, med stavmixer eller för hand. Smaka av sötman med florsocker! Behövs ej mycket eftersom mangon ger sötma.
5. Bred frostingen över morotskakan och garnera med mango.

 

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...