Annons

Annons

Kronprinsessan Victorias sorg efter mentorn

Grevinnan Alice Trolle-Wachtmeister, tidigare statsfru och överhovmästarinna, har gått bort. Hon blev 91 år gammal och somnade in i sitt hem på Trolle Ljungby Slott i Skåne. Grevinnan var som en medlem av kungafamiljen och har funnits där ända sedan Silvia blev drottning för 40 år sedan.


Alice Trolle-Wachtmeister död – kungahuset i sorg

Kronprinsessan Victoria, prins Oscar, prins Daniel och prinsessan Estelle under mamma Victorias namnsdagsfirande tidigare i år. Bild: IBL Bildbyrå

Det är en mycket stor sorg för drottningen att hennes nära vännina gått bort. Grevinnan har varit delaktig i kungabarnens uppväxt och funnits där för dem vid alla tillfällen. Alice var som deras extramormor och var med under vittnesbekräftelsen för Estelle.

Annons

Läs också: Kronprinsessan Victoria i tårar över attentatet

– Det är med stor sorg som jag och Drottningen tagit emot beskedet. Alice var en mycket nära vän till både oss och till vår familj. Med sin värme, lojalitet och klokhet har hon alltid varit ett stort stöd. Våra tankar går till hennes make, greve Hans-Gabriel Trolle-Wachtmeister, och till deras anhöriga, säger kungen i ett pressmeddelande.

Alice Trolle Wachtmeister blev 91 år gammal.

Alice Trolle-Wachtmeister blev 91 år gammal.

Även kronprinsessan Victoria skickade ut ett pressmeddelande med anledning av grevinnans död.

– Så länge jag kan minnas har Alice varit ett stöd för min familj och för mig personligen. Alice var en sällsynt klok och varm person som jag är glad att jag fick lära känna. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig, säger kronprinsessan i ett pressmeddelande.

 

Av: Annie-Li Eriksson, Svenskdam.se

Bild: IBL

 

Missa inte: Kronprinsessan Victoria: ”Jag vill vara en bra mamma”

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...