Annons

Annons

Kronprinsessan Victorias mest minnesvärda presenter

Vi har valt ut våra favoriter ur presentsamlingen.


Kronprinsessan Victoria fyller 40 år och som en del av festligheterna har allmänheten chansen att gratulera henne utanför Solliden slott på Öland. Och med största sannolikhet kommer hon att få ta emot en rad minnesvärda presenter. Kommer ni till exempel ihåg 2015 års gigantiska spettekaka?

Annons

På 40 års-dagen har Victoria bland annat få ta emot enanteckningsbok från 1950-talet i silver från hovet och ett personligt kryddställ från riksdag, regering och det hela det svenska folket.

Det stora bakverket, som överlämnades av en person i publiken, imponerade verkligen på Victoria.

Men det är inte bara vid sin födelsedag som kronprinsessan får presenter. Nej, under åren har Victoria gåvosamling fyllts på med många speciella ting. När hon och Daniel bjöd in till lysningsgudtjänst på Kungliga slottet överlämnade regeringen och riksdagen en glasservis tillverkad av Orrefors.

Servisen består av fem olika sorters glas och används vid kronprinsessparets representation.

Dessutom gav mamma Silvia sin äldsta dotter en alldeles speciell gåva inför det stora kronprinsessbröllopet. En myrtenkvist att fästa någonstans i den fantastiska brudutstyrseln. Kvisten är en kunglig bröllopstradition med anor från 1930-talet som drottningen självklart ville föra vidare till sin dotter.

När Victoria fyllde 30 år fick hon en platt-tv av riksdag och regering. Minns ni? Bilden när Fredrik Reinfeldt räcker över det stora paketet fick stor spridning i media och även om gåvan var tänkt till kronprinsessans arbetsrum på slottet så beskrevs den som väldigt personlig.

Det är inte alla som har fått ett eget hus uppkallat efter sig. Men Victoria – hon har det. Victoriahuset ligger nämligen bredvid Läckö Slott och kan beskrivas som en brygga ut till Djurö nationalpark och till andra naturområden runt om i Vänerskärgården.

År 2013 besökte Victoria sitt hertigdöme Västergötland. Där hjälpte hon till att spika färdigt Victoriahuset vid Läckö slott.

Foto: IBL

Kronprinsessan Victoria 40 år! Köp vackert samlarobjekt direkt från Allers!

Här är ett unikt samlarobjekt och vacker minnessak från Kronprinsessan Victorias 40-årsdag!

Som en hyllning till Kronprinsessan Victoria och hennes 40-årsdag tog den Kungliga Hovleverantören Paradisverkstaden fram en fantastiskt vacker version av den kända vasen ”Fröhus”.

Vasen är inspirerad av den skulptur som Kronprinsessan fick av Paradisverkstaden på sin 40-årsdag.

Missa inte detta unika tillfälle att köpa ett samlarobjekt till ett fantastiskt pris – direkt från Allers!

Begränsat antal: Läs mer och beställ direkt här!

Läs mer och beställ vasen här

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...