Annons

Annons

Kronprinsessan Victoria: ”Jag vill vara en bra mamma och förebild”

Kronprinsessan Victoria är både tvåbarnsmamma och en av Sveriges främsta ansikten utåt. I "Kronprinsessan Victoria 40 år" berättar hon om den stundom svåra balansgången mellan plikt och familjeliv. "Vi försöker känna ett lugn i att barnen har två föräldrar", säger hon i programmet.


I sommar fyller kronprinsessan Victoria 40 år. Inför födelsedagen den 14 juli sänder TV4 ett porträtt i två delar där Ebba Kleberg von Sydow guidar tittarna genom kronprinsessans liv.

Ebba Kleberg von Sydow och kronprinsessan Victoria. Bild: Peter Knutson/TV4

I det andra avsnittet får vi bland annat följa med kronprinsessan till Japan. Hon pratar också mycket om sitt stora miljöengagemang.

Annons

Bland tillbakablickarna får vi också återuppleva kronprinsessans historiska medverkan som prisutdelare på QX-galan 2013 där hon möttes av stående ovationer.

– Jag förstod att det varit en lång kamp där så många människor farit illa i generationer. Därför var det viktigt för mig att få vara där och visa mitt stöd, och också visa hur långt vi i samhället har kommit och hur vi ser på allas lika rättigheter. Men det fick ändå ett större genomslag än vad jag trodde, säger kronprinsessan Victoria i ”Kronprinsessan Victoria 40 år”.

”Jag vill vara en bra mamma och förebild”

I programmet pratar hon också om balansen mellan sin yrkesroll och att vara en närvarande förälder. Hon trycker hårt på vikten av att kunna vara både flexibel och inkännande, men att balansgången ibland kan vara svår.

– Jag vill vara en bra mamma och förebild. Jag delar nog den känslan med de allra flesta. Det är jättesvårt. Särskilt när jag känner så starkt för min roll och de uppgifter jag har. Jag känner en väldigt stor pliktkänsla och kan känna mig väldigt splittrad eftersom jag vill väldigt mycket på alla plan, säger hon i programmet.

Prinsessan Victoria tillsammans med prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar. Bild:
PPE/insight media

Hon lyfter samtidigt fram sin make, prins Daniel, som ett viktigt stöd.

– Vi försöker göra det här tillsammans och känna ett lugn i det, att barnen har två föräldrar, säger hon.

Kronprinsessan Victoria 40 år sänds torsdagen den 1 juni klockan 20 i TV4. 

Läs också

Victoria om sin barnuppfostran: ”Obegränsad kärlek och många kramar”Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...