Annons

Krispigt bacon i ugn – 3 enkla steg till ett perfekt resultat

Vi lär dig göra krispigt bacon i ugn – helt utan att det skvätter!

Mejla
Dela (198)
Pinna

krispigt bacon i ugn

Vi är många som älskar härligt krispigt bacon, men det kan vara svårt att få till den där perfekta konsistensen och sältan. Vi lär dig hur du gör för att få perfekt krispigt bacon.

Krispigt bacon i ugn – gör så här

  1. Sätt igång ugnen på 200 grader, gärna varmluft.
  2. Lägg ut baconskivorna på en plåt med bakpapper och ställ in i ugnen i 10-15 minuter.
  3. Låt gärna baconet rinna av på en bit hushållspapper innan du äter det.

Om du använder skivat sidfläsk behöver du eventuellt några minuter extra i ugnen eftersom skivorna är tjockare än vanligt bacon. Håll gärna lite extra uppsikt på köttet mot slutet när du gör krispigt bacon i ugn – alla ugnar fungerar olika!

Annons

Text: Sandra Palmqvist
Bild: Shutterstock

Blir du sugen på bacon? Här hittar du recept med bacon:

Ostgratinerad brysselkål med bacon och salladslök

Kycklinggryta med bacon och rött vin

Krämig pasta med köttbullar och bacon

Vill du höra vår stjärntrio prata om bacon i ugn? Titta här!

Missa inte: Ugnsköttbullar med bacon och tomat


Läs mer om:





Laddar...