Annons

Annons

Oväntade saken du ska lägga i pepparkaksburken

Pepparkakor ska smaka kardemumma, kanel, ingefära, kryddnejlika – och vara helt PERFEKT krispiga! Så här gör du.


Få saker är så goda som att sätta tänderna i en riktigt krispig pepparkaka som smular sönder i munnen i kombination med ett rykande varmt glas glögg, eller ett glas julmust.

Lika gott som det är med krispet, lika trist är det med sega pepparkakor som tappat både form och krisp. Men det finns faktiskt ett enkelt sätt att hålla pepparkakorna så krispiga och fräscha att det känns som att de nästan precis kommit ur ugnen. Vi lovar att knepet inte är alls vad du hade förväntat dig och det är så enkelt att du bara måste testa, oavsett om du tror på att det funkar eller inte.

Annons
pepparkakor-krispiga

Det finns ett busenkelt knep för att hålla pepparkakorna perfekt krispiga! Bild: Shutterstock

Hemligheten stavas tortillabröd som du helt enkelt lägger i pepparkaksburken. Förklaringen till att det funkar är vetenskaplig och beror på att tortillabrödens fuktighet sprider sig i kakburken vilket gör att kakorna håller sig otroligt färska och fina.

Gör så här:

Skär tortillabrödet i samma storlek som diametern på pepparkaksburkens botten. Skär därefter ut två lika stora cirklar bakplåtspapper.

Lägg först en bit bakplåtspapper i botten, därefter ett tortillabröd, och sedan ett bakplåtspapper igen. När du har denna botten kan du lägga kakorna i burken.

Beroende på hur många kakor du har och hur hög burken är kan du göra flera lager att lägga i burken. Testa dig fram!

Beställ dina julklappar från Allers shop! 

Bra priser, FRI frakt över 300 kronor och snabba leveranser!

julklappar

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...