Annons

Annons

Krämig potatissallad

Recept på krämig potatissallad med crème fraîche, senap, sardeller och vitlök. Härlig sommarmat!


Sommarfavorit – recept på krämig potatissallad

Krämig potatissallad – recept

• 4 pers • 35 min

700 g potatis av fast sort
ca 6 rullade sardeller med kapris
1 äggula
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
1 dl rapsolja
2 dl fint riven 
parmesanost
1 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta

Garnering

2 salladslökar
5–6 små tomater
3 msk finskuren basilika

Annons

1. Koka potatisen nästan färdig med skalet på i lättsaltat vatten. Låt svalna.
2. Skala potatisen, skär i mindre bitar och lägg i en bunke.
3. Finhacka sardellerna. Vispa ihop äggula med senap i en bunke. Krydda med salt och peppar. Tillsätt oljan droppvis under ständig omrörning. Blanda även ner parmesanost,
 crème fraiche, sardeller och pressad vitlök.
4. Blanda försiktigt ner dressingen i potatisen och smaka av med salt och peppar.
5. Lägg upp

Av Jan-Erik Hagbohm,
Bild: Fredrik Ödman

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...