Annons

Krämig pasta med musslor

Njut av en lyxig pasta. Musslorna får god smak av vitt vin, oregano och grädde och blandas ihop med nykokt pasta. Så gott!

Mejla
Dela (0)
Pinna

pastamusslor

Spaghetti med blåmusslor

Det går även bra att använda frysta och förkokta musslor i stället för färska. Då gör du först färdigt såsen och tillsätter musslorna till sist.

• 4 pers • 30 min

1 nät färska blåmusslor
4 port spaghetti
1 gul lök
1 kruka färsk oregano
½ fänkål
120–150 g rotselleri (1 ½ dl hackad)
olja till stekning
salt och peppar
2 dl vitt vin
3 dl körsbärstomater på burk, ca 400 g
2 dl grädde

Servering

oregano
parmesanost

Annons
Gilla Allers på Facebook

1. Lägg musslorna i ett durkslag och skölj dem under rinnande kallt vatten. Släng bort de musslor som är öppna eller trasiga i skalet. Skrubba rent musslorna med en borste eller en liten kniv och ta bort skägget som sitter vid öppningen. Skölj dem igen och låt rinna av. Om du vill förbereda detta lägg dem sedan i en bunke med kallt vatten och förvara dem i kylen.
2. Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
3. Skala löken. Hacka löken och oreganon (spara lite till garnering). Skär fänkål och rotselleri i små tärningar. Fräs det på hög värme i olja i en rymlig kastrull. Krydda med salt och peppar.
4. Tillsätt musslorna, vin och tomater. Sätt på locket och låt koka på högsta värme, ca 2 minuter. Skaka gärna grytan då och då. Tillsätt grädden och låt koka i ytterligare 1 minut. Grytan är klar då musslorna har öppnat sig. Släng de musslor som inte har öppnat sig när det har kokat färdigt.
5. Servera musslorna med den nykokta pastan, färsk oregano och hyvlad parmesanost.


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...