Annons

Annons

Krämig omelett med räkröra

Få recept på en underbart krämig omelett med räkor och salladslök!



● 4 pers ● 20 min

10 ägg
1 dl vatten eller grädde
salt ochpeppar
smör till stekning

Räkröra

500 g räkor med skal
1 ask sockerärter
½ knippa dill
4 salladslökar
2 dl grädde
salt och peppar

1. Vispa ihop äggen med vattnet eller grädden i en bunke. Smaksätt med salt och peppar.
2. Tina och skala räkorna.
3. Skär sockerärterna, dillen och salladslöken tunt. Koka dem mjuka i grädden tills den börjar tjockna. Lägg i räkorna och smaksätt med salt och peppar.
4. Smält smöret på medelvärme i en stekpanna, gärna teflonbelagd. Häll i äggsmeten och låt blandningen stelna i pannan. Rör med en gaffel så att den lösa smeten rinner ner i pannan.
5. Fördela räkröran ovanpå och vik ihop. Servera med en sallad.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...