Annons

Krämig lasagne med lax och räkor

En krämig lasagne med lax och räkor är en riktigt favorit. En gratäng som sköter sig själv i ugnen. Smaksatt med hummerfond, sambal oelek, grädde och dill blir den helt ljuvlig. Servera med god sallad på spenat och purjolök.

Mejla
Dela (73)
Pinna

En krämig lasagne med lax och räkor.

Lax- och räklasagne – recept

Läs också: Lyxig lasagne med grön sparris och ost

• 4 pers • 1 tim

4 stora färska 
lasagneplattor
400 g räkor med skal
450 g lax
3–4 kvistar dill
7 cm purjolök
180 g färsk spenat
rapsolja till stekning
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk koncentrerad hummerfond
2 tsk sambal oelek
ca 10 minitomater
1 dl riven gratängost

Annons

Servering

sallad

Gilla Allers på Facebook

Testa också: Svamplasagne med kryddsmör

1. Sätt ugnen på 175°. Skala räkorna, hacka dem grovt. Skär laxen i tunna strimlor. Hacka dill.

2. Skiva purjolöken tunt. Fräs spenaten mjuk i lite rapsolja i en stekpanna tillsammans med purjolöken. Salta och peppra.

3. Lägg spenatfräset i en bunke och blanda med dill, crème fraiche, grädde, mjölk, hummerfond och sambal oelek. Salta och peppra.

4. Dela tomaterna. Varva spenatblandningen med lasagneplattor, räkor, lax och tomater i en eldfast form, ca 20 cm i diameter. Avsluta med crème fraiche-blandning, toppa med ost.

5. Baka i ugnen ca 40 minuter. Låt vila ca 10 minuter före servering. Servera med sallad gjord på spenat, dill och purjolök.

 

Recept: Jan-Erik Hagbohm

Bild: Anette Nilsson

 


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...