Annons

Krämig kyckling- och pastagratäng

Krämig pastagratäng lagad med grillad kyckling, färdig pastasås och färskost.

Mejla
Dela (125)
Pinna

Krämig kyckling- och pastagratäng.

Krämig kyckling- och pastagratäng.

Recept: Krämig kyckling- och pastagratäng

4 pers • 50 min

  • 1 grillad kyckling
  • ca 200 g tortiglioni eller annan kort pasta
  • 1 gul lök
  • 200 g färskost, t ex 
philadelphiaost
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 burk färdig pastasås, 400 g
  • 2 dl färskriven 
parmesanost eller annan lagrad ost
  • salt
  • peppar

Servering

  • hackad persilja
  • sallad

Missa inte: Fiskgratäng med räkor och spenat

Så här gör du:

1. Plocka köttet från kycklingen, dela de största bitarna till mindre.

Annons

2. Sätt ugnen på 200°. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten och spola den kall.

3. Finhacka löken.

4. Blanda färskosten med grädden till en slät tjock sås, blanda med pastan.

5. Häll tomatsåsen i en eldfast form och lägg den hackade löken och kycklingen ovanpå. Häll över pastan. Vänd runt allt i formen ett par gånger med en sked. Strö parmesanost över och tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter.

6. Servera med hackad persilja och sallad.

 

Av: Jan-Erik Hagbohm

Bild: Fredrik Ödman

 

Missa inte: Världens godaste makaronigratäng


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...