Annons

Annons

Krämig chokladpaj med hallon och fikon

Perfekt som dessert till nyår! Som ett smycke på festbordet blir vår ljuvligt krämiga chokladpaj med hallon och fikon. Här får du en festlig 3-rätters meny.


Krämig chokladpaj med hallon recept

Recept på en härligt krämig chokladpaj med färska hallon. Perfekt att servera som en dessert!

FÖRRÄTT: Friterade räkor med mangodressing

Krämig chokladpaj med hallon – recept

Enkelt recept på en krämig och kladdig chokladpaj med hallon. Perfekt som lyxig och festlig dessert till nyår! En läckert pajskal med chokladsmak och en krämig fyllning som du gör mörk choklad och vispgrädde. Toppa med färska hallon, fikon och vispad grädde. Här får du en 3-rätters meny till nyårsafton med förrätt, huvudrätt och efterrätt.

Annons
Gilla Allers på Facebook

• 8 stora bitar eller 16 mindre • 45 min + 2 tim i kyl

HUVUDRÄTT: Kalvfärsbiffar med mandelpotatismos och smörstekta grönsaker

Pajskal
1 ½ dl vetemjöl
¾ dl kakao
1 dl florsocker
100 g smör
1 äggula

Fyllning
400 g mörk choklad, gärna Marabou
2 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm vaniljpulver

Garnering
1 ½ dl vispgrädde
125 g färska hallon
3 färska fikon
2 msk silverkulor eller annat strössel

1. Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop vetemjöl, kakao, florsocker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och knåda snabbt ihop till en fast deg. Tryck ut pajdegen i en avlång form, 35×11 cm. Nagga botten med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Ta ut och låt svalna.
2. Fyllning: Hacka chokladen fint. Koka upp grädde, salt och vaniljpulver. Dra bort från värmen, tillsätt chokladen och rör till en jämn smet. Häll chokladsmeten i pajskalet och låt stå kallt i minst 2 timmar.
3. Vispa grädden och klicka eller spritsa ut på pajen, garnera med färska fikon och hallon och strö sist över silverkulor eller annat strössel.

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...