Annons

Annons

Köttfärsgryta med heta korvar

Bjud på härlig vardagslyx! Värmande färsgryta med brysselkål och svamp som får sting av kryddig korv. Serveras med ett gott mos.


Köttfärsgryta med kryddiga korvar

Köttfärsgryta med heta korvar

4 pers 35 min

2 kryddiga korvar, t ex chorizo
400 g oxfärs
rapsolja till stekning
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
10 brysselkål, ca 200 g
150 g färska champinjoner
1 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
3 dl kalvbuljong
2 dl grädde
ev ca 1 tsk majsstärkelse
salt och peppar
½ dl hackad persilja

Annons

Tillbehör

potatismos

1. Skär korven i skivor.
2. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna eller gjutjärnsgryta.

Lägg i korven och lite större bitar av färsen och stek tills de får lite färg. Vänd varsamt så att färsbitarna inte smulas sönder.
3. Skala löken och skär i bitar. Skiva vitlöken.
4. Lägg ner brysselkål, svamp, lök och vitlök i grytan. Låt fräsa med i några minuter.
5. Tillsätt vin, tomatpuré, buljong och grädde. Låt koka i ca 10 minuter. Red eventuellt med lite majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
6. Strö på hackad persilja och servera grytan rykande het med ett gott potatismos till.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...